Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jollain-Merlin

Gemakkelijk energie vergelijken in Jollain-Merlin? Geholpen door energiehunter.be check je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. OCTA+ en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Jollain-Merlin de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s zoals energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 315,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Jollain-Merlin?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Jollain-Merlin. Van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Interlux. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jollain-Merlin is voor jouw situatie? Vul direct de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Jollain-Merlin, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Geholpen door filters in de energievergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Jollain-Merlin

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders service verlenen. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Jollain-Merlin is Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Brunehaut wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Jollain-Merlin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • Populair merk: Watts
 • Aandeel duurzaam: 29,20%
 • Centrale postcode: 7620
 • Verbruik Mazout: 2290 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-jollain-merlin

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Jollain-Merlin is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 plus 3340 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls loont het om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle contracten tref je gegevens als herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Jollain-Merlin, en de eventuele korting. Kies de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.ebem.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Jollain-Merlin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €270 korting realiseren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Jollain-Merlin. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Jollain-Merlin. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Antargaz. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Jollain-Merlin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Jollain-Merlin en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Jollain-Merlin

Een groot deel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Jollain-Merlin. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Jollain-Merlin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Brunehaut zien we meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7620. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Poweo tarieven.