Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Guignies

Op je gemak energie vergelijken in Guignies? Geholpen door de Energiehunter achterhaal je supersnel alle erkende energieleveranciers zoals Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Guignies het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts check je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s zoals maatschappijen en concrete energiebespaartips. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 410,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Guignies?

Er zijn best veel energieleveranciers in Guignies. Dit varieert van Lampirus tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment zijn het zo’n 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Guignies is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Guignies, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v selecties in de energievergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Guignies

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Guignies is Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Brunehaut wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Guignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 29,00%
 • Hoofdpostcode: 7620
 • Mazout consumptie: 2270 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-guignies

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Guignies is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 & 3330 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Veelal is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie je gegevens als type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Guignies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be en www.belpower.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Guignies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €380 opleveren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand profiteer je van 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Guignies. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Guignies. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt jouw aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris + Ecopower. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Guignies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Guignies en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Guignies

Veel leveranciers leveren momenteel groene stroom in Guignies. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Guignies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Brunehaut onderscheiden we vele initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7620. In deze regio kan je soms extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy tarieven.