Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken La Glanerie

Direct energie vergelijken in La Glanerie? Aan de hand van onze website ontdek je moeiteloos alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in La Glanerie de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je via de Energiehunter handige informatie over zaken als o.a. energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rumes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 230,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in La Glanerie?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in La Glanerie. Van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Interlux. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in La Glanerie is in juli 2024? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van La Glanerie, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filteren in de Energiehunter bekijk jij gemakkelijk een energiecontract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in La Glanerie

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in La Glanerie betreft Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Rumes wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Informatie over La Glanerie

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Rumes
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 28,70%
 • Postcode: 7611
 • Gem. mazout: 2240 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-la-glanerie

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In La Glanerie is dat gemiddeld 1595 m3 & 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In de regel is het verstandig om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder abonnement vind jij voorwaarden over soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in La Glanerie, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.antargaz.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in La Glanerie


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €310 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina lees jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in La Glanerie. Zo is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor La Glanerie. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de toekomstige gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris en Aspiravi. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven La Glanerie vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in La Glanerie en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in La Glanerie

Veel maatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in La Glanerie. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in La Glanerie vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Rumes bestaan er tegenwoordig nogal wat acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7611. In de regio kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega tarieven.