Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rumes

Zonder problemen energie vergelijken in Rumes? Middels www.energiehunter.be tref je probleemloos alle relevante aanbieders als Luminus & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Rumes de scherpste prijs kan bieden. Ook vind je via onze vergelijker nuttige info info over zaken als verbruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rumes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rumes?

We zien nogal wat energieleveranciers in Rumes. Dat loopt van Lampirus tot en met Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rumes is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Rumes, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in de Energiehunter ontdekt men probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rumes

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Rumes betreft Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Rumes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Rumes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Rumes
 • Populair merk: Bulex
 • Groene stroom: 0,351%
 • Centrale postcode: 7610
 • Gem. mazout: 2400 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-rumes

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Rumes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 & 3305 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal loont het om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle abonnementen bekijk je informatie over herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Rumes, en de eventuele korting. Kies de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele actie gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rumes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €355 bonus betekenen. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Rumes. Daarna is de besparing het grootst. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Rumes. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw nieuwe gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris en Trevion. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rumes vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rumes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Rumes

Bijna alle energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Rumes. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Rumes vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Rumes zien we vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7610. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente