Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dour

Zonder problemen energie vergelijken in Dour? Geholpen door deze website achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Dour de beste deal heeft! Verder verzamel je op deze website praktische info over zaken als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over de enkele of dubbele meter. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dour
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Dour?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Dour. Dat loopt van Engie tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dour is op dit moment? Geef snel je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Toch, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energievergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Dour, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties maken in de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Dour

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van organisaties en de prijzen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dour is Interlux. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Dour wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Dour

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Dour
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel groen: 0,345%
 • Postcode: 7370
 • Mazout consumptie: 2340 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-dour

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Dour gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en nog eens 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze factoren hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder pakket lees je details zoals type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Dour, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieder gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.energypeople.be. De gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Dour


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €355 voordeel geven. Echter, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be profiteer je van 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigtip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dour. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Dour. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de betreffende energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere OCTA+, Lampiris en Wase Wind. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Dour vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Dour en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dour

Tal van energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Dour. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Dour vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Dour bestaan er vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7370. In de regio kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Eneco april 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente