Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hensies

Snel energie vergelijken in Hensies? Via onze vergelijker check je snel en simpel alle interessante energiebedrijven zoals Watz en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Hensies de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker waardevolle info over items zoals verbruik in de regio en tips om te besparen op energie. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hensies
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 205,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hensies?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Hensies. Van Essent tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag zijn het zo’n 20 organisaties. Deze werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hensies is die past bij jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hensies, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties maken in onze vergelijker bekijk jij moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hensies

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hensies betreft Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hensies valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Hensies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Hensies
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel groen: 0,344%
 • Centrale postcode: 7350
 • Verbruik Mazout: 2330 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-hensies

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Hensies ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 & 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het een goed idee om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder contract bekijk je specificaties over type stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hensies, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Hensies


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 besparen. Maar, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Hensies. Dan is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hensies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Ebem. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hensies vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hensies en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hensies

Veel energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Hensies. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties 100% transparant zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Hensies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Hensies zien we allerlei initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7350. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Essent maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente