Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ecaussinnes

Eenvoudig energie vergelijken in Ecaussinnes? Middels onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle grote energiebedrijven als o.a. Essent en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Ecaussinnes de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s als overstappen en salderen. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ecaussinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 340,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ecaussinnes?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Ecaussinnes. Van Eneco tot en met Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Deze werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ecaussinnes is voor jouw verbruik? Geef snel de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ecaussinnes, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filteren in de tool achterhaalt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ecaussinnes

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ecaussinnes betreft Interlux. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ecaussinnes is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Ecaussinnes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ecaussinnes
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel groen: 0,339%
 • Centrale postcode: 7190
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2280 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-ecaussinnes

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Ecaussinnes ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 en 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Veelal is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen tref je info over type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ecaussinnes, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de aanbieder. O.a. www.luminus.be en ook www.trevion.be. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Ecaussinnes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €260 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ecaussinnes. Op die manier ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Ecaussinnes. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste leverancier. Denk aan Eneco, Essent en ook Trevion. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ecaussinnes vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ecaussinnes en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ecaussinnes

De meeste leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Ecaussinnes. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Ecaussinnes vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Ecaussinnes kennen we steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7190. In deze regio kan je steeds vaker met financiële bonussen deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente