Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Estinnes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Estinnes? Via deze website check je eenvoudig alle bekende energie aanbieders zoals Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Estinnes prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je op onze website waardevolle informatie over zaken als energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Ook geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 330,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Estinnes?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Estinnes. Dat loopt uiteen van Engie tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is enorm. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Estinnes is voor jouw situatie? Geef vlug de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Estinnes, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij keuzes in de energievergelijker check jij probleemloos een overeenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Estinnes

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Estinnes heet Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Estinnes wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Estinnes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 0,333%
 • Centrale postcode: 7120
 • Mazout: 2220 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-estinnes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Estinnes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 en nog eens 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle grote energiebedrijven. Van alle contracten check jij informatie als soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Estinnes, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Estinnes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €280 korting realiseren. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Estinnes. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Estinnes. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt je geselecteerde gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en Energy People. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de energievergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Estinnes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Estinnes en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Estinnes

De meeste energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Estinnes. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Estinnes vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Estinnes zien we steeds meer activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7120. In de regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Eneco overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente