Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Estinnes-Au-Mont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Estinnes-Au-Mont? Met behulp van www.energiehunter.be check je moeiteloos alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan Engie en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Estinnes-Au-Mont voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op onze website belangrijke informatie over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 250,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Estinnes-Au-Mont?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Estinnes-Au-Mont. Dat gaat van Antargaz tot aan Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Estinnes-Au-Mont is voor jouw verbruik? Voer snel de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Estinnes-Au-Mont, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de Energiehunter detecteer jij zonder problemen een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Estinnes-Au-Mont

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Estinnes-Au-Mont heet Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Estinnes wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Estinnes-Au-Mont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 18,40%
 • Postcode: 7120
 • Gem. mazout: 2720 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-estinnes-au-mont

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Estinnes-Au-Mont bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 & 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Vaak is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk abonnement achterhaal je specificaties zoals herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Estinnes-Au-Mont, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de aanbieder. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Estinnes-Au-Mont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €395 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter vind je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Estinnes-Au-Mont. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Estinnes-Au-Mont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de gekozen energieleverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Energy People. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Estinnes-Au-Mont vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Estinnes-Au-Mont en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Estinnes-Au-Mont

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Estinnes-Au-Mont. Echter zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief “groen” genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Estinnes-Au-Mont vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Estinnes onderscheiden we vele plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7120. In deze regio kan je steeds vaker relatief goedkoop meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Poweo juni 2024.