Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houdeng-Goegnies

Direct energie vergelijken in Houdeng-Goegnies? Dankzij www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Houdeng-Goegnies de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als o.a. leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Houdeng-Goegnies?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Houdeng-Goegnies. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Interlux. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houdeng-Goegnies is voor jouw situatie? Voer direct jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Houdeng-Goegnies, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in de Energiehunter vindt men eenvoudig een abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Houdeng-Goegnies

 • Engie: Online account
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Houdeng-Goegnies heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente La Louvière is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Houdeng-Goegnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • CV Merk: Remeha
 • Groene stroom: 18,00%
 • Postcode: 7110
 • Mazout verbruik: 2680 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-houdeng-goegnies

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Houdeng-Goegnies gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1470 m3 + 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Van alle contracten zoek jij voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Houdeng-Goegnies, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige actie gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.trevion.be. De door jou gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Houdeng-Goegnies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €300 rendement bieden. Echter, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Houdeng-Goegnies. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Houdeng-Goegnies. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je betreffende maatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Poweo. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Houdeng-Goegnies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Houdeng-Goegnies en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Houdeng-Goegnies

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Houdeng-Goegnies. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Houdeng-Goegnies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente La Louvière bestaan er tegenwoordig meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7110. In deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Watz juli 2024.