Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Trivières

Snel energie vergelijken in Trivières? Aan de hand van www.energiehunter.be check je probleemloos alle relevante aanbieders zoals Eneco & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Trivières de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je via de Energiehunter waardevolle info over items zoals tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Trivières?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Trivières. Dat gaat van Lampirus tot Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 30 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Trivières is in juli 2024? Voer snel je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Trivières, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in onze vergelijker vindt men probleemloos een energieproduct dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Trivières

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Trivières heet Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente La Louvière is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten over Trivières

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 39,80%
 • Centrale postcode: 7100
 • Verbruik Mazout: 2650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-trivieres

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Trivières is dat gemiddeld 1455 m3 en 3410 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder pakket vind je specificaties als soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Trivières, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Trivières


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €330 rendement bieden. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand tref je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Trivières. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Trivières. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de betreffende maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE en Eni. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Trivières vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Trivières en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Trivières

Een groot deel van de leveranciers bieden momenteel groene stroom in Trivières. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Trivières vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente La Louvière bestaan er tegenwoordig meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7100. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ juli 2024.