Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ronquières

Snel energie vergelijken in Ronquières? Middels onze vergelijker vind je supersnel alle grote bedrijven zoals Luminus en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Ronquières de laagste prijs hanteert. Bovendien vind je via de energievergelijker belangrijke informatie over items als o.a. energieaansluitingen en handige bespaartips. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-Le-Comte
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ronquières?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Ronquières. Van Eneco tot een speler als Watz, de keuze is enorm. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze aanbieders lopen allemaal via het netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ronquières is op dit moment? Voer vlug de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ronquières, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Via filters in de vergelijkingstool achterhaal je zonder problemen een energie-abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ronquières

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ronquières heet Interlux. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Braine-Le-Comte valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Ronquières

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Braine-Le-Comte
 • CV ketel: Watts
 • Aandeel groen: 39,30%
 • Hoofdpostcode: 7090
 • Mazout consumptie: 2600 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-ronquieres

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Ronquières gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 en 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze aspecten bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Betreffende looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle contracten bekijk jij info aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Ronquières, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be en www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ronquières


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €370 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Ronquières. In dat geval is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Ronquières. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aanstaande energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ronquières vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ronquières en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ronquières

Een groot deel van de bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Ronquières. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Ronquières vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Braine-Le-Comte zijn er vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7090. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Poweo overstappen.