Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken La Bouverie

Zonder problemen energie vergelijken in La Bouverie? Geholpen door de Energiehunter vind je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers zoals Engie en Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in La Bouverie voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je via de Energiehunter uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frameries
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in La Bouverie?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio La Bouverie. Dat loopt van Engie tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het net van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in La Bouverie is voor jouw situatie? Voer snel de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van La Bouverie, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de Energiehunter ontdekken jullie simpel en snel een contract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in La Bouverie

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in La Bouverie is Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Frameries valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers La Bouverie

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Frameries
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 38,70%
 • Postcode: 7080
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2540 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-la-bouverie

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom La Bouverie ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 + 3355 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Inzake contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle contracten tref je data over herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in La Bouverie, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.engie.be en ook www.poweo.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in La Bouverie


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €340 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in La Bouverie. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor La Bouverie. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Denk aan Eneco, Essent en ook Trevion. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven La Bouverie vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in La Bouverie en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in La Bouverie

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in La Bouverie. Echter zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in La Bouverie vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Frameries zien we nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7080. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus overstappen.