Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mignault

Op je gemak energie vergelijken in Mignault? Door gebruik te maken van onze website ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Eneco en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Mignault de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je via onze vergelijker waardevolle info over items als o.a. energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Le Roeulx
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 325,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Mignault?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Mignault. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 40 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mignault is in juli 2024? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze handige vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Mignault, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. D.m.v selecties in de energievergelijker detecteer jij simpel en snel een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mignault

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiebedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Mignault heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Le Roeulx wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Mignault

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Le Roeulx
 • Populair merk: Fasto
 • Groene energie: 38,30%
 • Postcode: 7070
 • Aantal mazout liters: 2500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-mignault

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Mignault gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 plus 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaliter kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van elk pakket zoek jij info m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mignault, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be en ook www.ebem.be. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Mignault


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €340 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Mignault. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Mignault. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw betreffende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of Antargaz. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mignault vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mignault en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Mignault

Veel energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Mignault. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Mignault vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Le Roeulx zien we steeds meer projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7070. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie overstappen.