Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Henripont

Op je gemak energie vergelijken in Henripont? Met behulp van onze website vind je supersnel alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Henripont de beste deal heeft! Ook check je via de Energiehunter waardevolle info over zaken zoals stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-Le-Comte
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Henripont?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Henripont. Van Antargaz tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Henripont voor jou is? Geef vlug de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Via de vergelijkingstool ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Henripont, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door middel van jouw input in de vergelijkingstool checken jullie simpel en snel een contract dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Henripont

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Henripont betreft Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Braine-Le-Comte valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Henripont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Braine-Le-Comte
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 39,10%
 • Postcodegebied: 7090
 • Mazout consumptie: 2580 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-henripont

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Henripont ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 en nog eens 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Omtrent contracten zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij alle contracten lees je voorwaarden als herkomst energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Henripont, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.engie.be + www.wasewind.be. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Henripont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €315 besparen. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Henripont. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Henripont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de betreffende energiemaatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Antargaz. Ook bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Henripont vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Henripont en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Henripont

Bijna alle energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Henripont. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Henripont vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Braine-Le-Comte zien we diverse opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7090. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Comfort Energy overstappen.