Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sars-La-Bruyère

Snel energie vergelijken in Sars-La-Bruyère? Aan de hand van www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle grote leveranciers als bijv. Eneco & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Sars-La-Bruyère de laagste prijs hanteert. Daarbij lees je op deze pagina nuttige informatie informatie over zaken als stroomtarieven en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frameries
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sars-La-Bruyère?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Sars-La-Bruyère. Dat gaat van Poweo tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiebedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sars-La-Bruyère is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Sars-La-Bruyère, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in onze vergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sars-La-Bruyère

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sars-La-Bruyère heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Frameries wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Informatie over Sars-La-Bruyère

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Frameries
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 38,90%
 • Postcode: 7080
 • Mazout: 2560 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-sars-la-bruyere

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Sars-La-Bruyère bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1410 m3 + 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder abonnement tref jij gegevens als type energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sars-La-Bruyère, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Sars-La-Bruyère


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €325 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bieden wij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Sars-La-Bruyère. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sars-La-Bruyère. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt jouw geselecteerde aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe maatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris + Wase Wind. Daarna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sars-La-Bruyère vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sars-La-Bruyère en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Sars-La-Bruyère

De meeste bedrijven bieden momenteel groene stroom in Sars-La-Bruyère. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Sars-La-Bruyère vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Frameries zijn er nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7080. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz overstappen.