Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petit-Roeulx-Lez-Braine

Op je gemak energie vergelijken in Petit-Roeulx-Lez-Braine? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je eenvoudig alle grote aanbieders als o.a. Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Petit-Roeulx-Lez-Braine het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens check je op deze website waardevolle informatie over topics als o.a. leveranciers en info over de enkele of dubbele meter. Verder geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Braine-Le-Comte
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 245,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Petit-Roeulx-Lez-Braine?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Petit-Roeulx-Lez-Braine. Dat loopt van Poweo tot en met Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 zijn het zo’n 35 aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petit-Roeulx-Lez-Braine voor jou is? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via de energietarievenvergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Petit-Roeulx-Lez-Braine, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filters in de Energiehunter achterhaal je probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Petit-Roeulx-Lez-Braine

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel beheerders op deze markt werken. Elke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Petit-Roeulx-Lez-Braine betreft Interlux. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Braine-Le-Comte is de netbeheerder van het gas Interlux. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Petit-Roeulx-Lez-Braine

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Braine-Le-Comte
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 39,20%
 • Centrale postcode: 7090
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2590 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-petit-roeulx-lez-braine

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Petit-Roeulx-Lez-Braine is dat gemiddeld 1425 m3 plus 3380 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante aanbieders + contracten. Van alle pakketten bekijk jij data met betrekking tot soort stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Petit-Roeulx-Lez-Braine, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.belpower.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Petit-Roeulx-Lez-Braine


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €325 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaartip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Petit-Roeulx-Lez-Braine. Daarna is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Petit-Roeulx-Lez-Braine. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aanstaande energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe aanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Energy People. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Petit-Roeulx-Lez-Braine vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Petit-Roeulx-Lez-Braine en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Petit-Roeulx-Lez-Braine

Het gros van de energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Petit-Roeulx-Lez-Braine. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Petit-Roeulx-Lez-Braine vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Braine-Le-Comte zijn er diverse acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7090. In deze regio kan je soms heel gunstig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant overstappen.