Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Vaast

Snel energie vergelijken in Saint-Vaast? Aan de hand van www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle bekende energieleveranciers als OCTA+ en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Saint-Vaast prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op deze pagina handige info over zaken als tarieven van energie * gas en salderen. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Saint-Vaast?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Saint-Vaast. Van Lampirus tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze gebruiken allen de leidingen van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Vaast is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Saint-Vaast, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filters in de tarievenvergelijker checken jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Vaast

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Saint-Vaast is Interlux. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente La Louvière wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Saint-Vaast

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 39,70%
 • Postcodegebied: 7100
 • Mazout verbruik: 2640 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-saint-vaast

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Saint-Vaast is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en 3405 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle contracten zoek jij details met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Saint-Vaast, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be of natuurlijk www.elegant.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Saint-Vaast


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €300 winst geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: let op het energielabel
 • Praktische tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Saint-Vaast. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Saint-Vaast. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je aanstaande aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste partij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Energy People. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Saint-Vaast vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Saint-Vaast en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Saint-Vaast

Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Saint-Vaast. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Saint-Vaast vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente La Louvière zien we verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7100. Als inwoner van deze plaats kan je soms heel gunstig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco juli 2024.