Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boussoit

Snel energie vergelijken in Boussoit? Met behulp van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen als bijv. Watz & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Boussoit de laagste prijs biedt. Tevens vind je op deze pagina nuttige informatie informatie over topics als leveranciers en vaste en variabele tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 380,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Boussoit?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Boussoit. Dit loopt van Antargaz tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boussoit is op dit moment? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze energie achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Boussoit, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de tarievenvergelijker ontdek jij zonder problemen een product dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Boussoit

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Boussoit betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente La Louvière is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Boussoit

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • Populair merk: Elco
 • Aandeel duurzaam: 39,90%
 • Centrale postcode: 7110
 • Mazout verbruik: 2660 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-boussoit

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Boussoit gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1460 m3 en 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het verstandig om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement check je data aangaande herkomst energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Boussoit, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Boussoit


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Boussoit. Zo bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Boussoit. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of ZENO. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Boussoit vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Boussoit en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Boussoit

Tal van energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Boussoit. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Boussoit vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente La Louvière onderscheiden we nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7110. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Lees de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus juli 2024.