Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Strépy-Bracquegnies

Direct energie vergelijken in Strépy-Bracquegnies? Via www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle grote maatschappijen zoals OCTA+ & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Strépy-Bracquegnies de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op deze pagina praktische info over items als tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 435,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Strépy-Bracquegnies?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Strépy-Bracquegnies. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 35 energie aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Strépy-Bracquegnies voor jou is? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door middel van de energievergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Strépy-Bracquegnies, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in de tool vind je probleemloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Strépy-Bracquegnies

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Strépy-Bracquegnies heet Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente La Louvière is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Strépy-Bracquegnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 18,20%
 • Hoofdpostcode: 7110
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2700 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-strepy-bracquegnies

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Strépy-Bracquegnies is het gemiddelde verbruik ong. 1480 m3 & 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het voordeliger om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante energie aanbieders. Van elk contract bekijk jij info over herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Strépy-Bracquegnies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en www.eneco.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Strépy-Bracquegnies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: kouder douchen
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Strépy-Bracquegnies. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Strépy-Bracquegnies. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Aspiravi. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Strépy-Bracquegnies vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Strépy-Bracquegnies en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Strépy-Bracquegnies

Het merendeel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Strépy-Bracquegnies. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Strépy-Bracquegnies vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente La Louvière onderscheiden we vele plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7110. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Comfort Energy juli 2024.