Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fauroeulx

Direct energie vergelijken in Fauroeulx? Dankzij onze vergelijker vergelijk je supersnel alle bekende leveranciers als Watz & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Fauroeulx voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je op onze website handige info over thema’s als maatschappijen en zakelijke energie. Ook bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 285,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Fauroeulx?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Fauroeulx. Van Engie tot en met Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fauroeulx is op dit moment? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Fauroeulx, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de vergelijkingstool bekijk jij zonder problemen een contract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Fauroeulx

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Fauroeulx betreft Interlux. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Estinnes is de aardgas netbeheerder Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Fauroeulx

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel groen: 18,60%
 • Hoofdpostcode: 7120
 • Mazout: 2740 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-fauroeulx

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Fauroeulx is dat gemiddeld 1500 m3 en nog eens 3455 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder contract tref je info zoals type energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Fauroeulx, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie korting tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.lampiris.be en www.wasewind.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Fauroeulx


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €295 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Fauroeulx. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Fauroeulx. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de toekomstige gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Essent en ook Belpower. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Fauroeulx vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Fauroeulx en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Fauroeulx

Tal van energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Fauroeulx. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Fauroeulx vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Estinnes bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7120. In deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Engie energie.