Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haulchin

Eenvoudig energie vergelijken in Haulchin? Aan de hand van deze website check je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Haulchin de laagste prijs hanteert. Daarbij check je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 410,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Haulchin?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Haulchin. Dat loopt van Lampirus tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haulchin is voor jouw situatie? Voer hierna de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Haulchin, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door selecties in de tarievenvergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Haulchin

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Haulchin heet Interlux. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Estinnes is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Haulchin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • Populair merk: Benraad
 • Aandeel groen: 18,70%
 • Postcode: 7120
 • Gem. mazout: 2750 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-haulchin

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Haulchin is dat gemiddeld 1505 m3 & 3460 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Bij elk abonnement zie jij info m.b.t. type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Haulchin, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Haulchin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €360 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktische tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Haulchin. Zodanig bespaar je het meeste geld. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Haulchin. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Ecopower. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Haulchin vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Haulchin en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Haulchin

Veel organisaties bieden ondertussen groene stroom in Haulchin. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Haulchin vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Estinnes onderscheiden we meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7120. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Essent energie.