Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Soignies

Eenvoudig energie vergelijken in Soignies? Aan de hand van energiehunter.be vind je snel en simpel alle interessante aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Soignies de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je op energiehunter.be belangrijke info over items zoals verschillende aanbieders en salderen. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Soignies
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Soignies?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Soignies. Dat loopt van Antargaz tot en met Mega, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 20 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Aiesh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soignies is op dit moment? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Soignies, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties in onze vergelijker zoek je zonder problemen een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Soignies

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Soignies heet Aiesh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Soignies valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Soignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Soignies
 • CV ketel: Bosch
 • Groene energie: 0,328%
 • Centrale postcode: 7060
 • Verbruik Mazout: 2170 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-soignies

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Soignies is dat gemiddeld 1400 m3 plus 3405 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen bekijk je voorwaarden als soort energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Soignies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. Onder andere www.octaplus.be en ook www.eni.com. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Soignies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €270 besparen. Echter, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Soignies. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Soignies. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je geselecteerde aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe partij. Bijv. Luminus, ENGIE en Trevion. Bij de volgende stap bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Soignies vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Soignies en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Soignies

Een groot deel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Soignies. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Soignies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Soignies bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7060. In de regio kan je vaak met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Elegant afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente