Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Horrues

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Horrues? Via de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle beschikbare maatschappijen als bijv. Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Horrues voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s zoals tarieven en uitleg over jouw energierekening. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Soignies
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Horrues?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Horrues. Dat gaat van Essent tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Horrues is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Horrues, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties maken in de tool vinden jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Horrues

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Horrues is Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Soignies is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Horrues

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Soignies
 • CV Merk: AWB
 • Groene energie: 37,60%
 • Hoofdpostcode: 7060
 • Mazout: 2430 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-horrues

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Horrues ligt dit gemiddeld op 1550 m3 plus 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement lees jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Horrues, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Bijv. www.octaplus.be of www.energypeople.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Horrues


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €295 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Horrues. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Horrues. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je geselecteerde energieleverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of natuurlijk Belpower. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze website tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Horrues vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Horrues en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Horrues

Tal van energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Horrues. Echter kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan het filter “Groene stroom uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Horrues vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Soignies zijn er meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7060. In deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega afsluiten.