Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Masnuy-Saint-Jean

Zonder problemen energie vergelijken in Masnuy-Saint-Jean? Via onze vergelijker tref je probleemloos alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Masnuy-Saint-Jean het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jurbise
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Masnuy-Saint-Jean?

We zien enorm veel energieleveranciers in Masnuy-Saint-Jean. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig tellen we ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Masnuy-Saint-Jean voor jou is? Voer hieronderde privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van de energietarievenvergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Masnuy-Saint-Jean, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker achterhaalt men probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Masnuy-Saint-Jean

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Masnuy-Saint-Jean is Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Jurbise is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Masnuy-Saint-Jean

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Jurbise
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 37,40%
 • Centrale postcode: 7050
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2410 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-masnuy-saint-jean

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Masnuy-Saint-Jean ligt dit gemiddeld op 1540 m3 en 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder contract check jij gegevens aangaande herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Masnuy-Saint-Jean, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.essent.be en ook www.energypeople.be. De betreffende maatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Masnuy-Saint-Jean


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €290 opleveren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktische tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Masnuy-Saint-Jean. Zodoende ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Masnuy-Saint-Jean. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aankomende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Trevion. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Masnuy-Saint-Jean vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Masnuy-Saint-Jean en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Masnuy-Saint-Jean

Tal van energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Masnuy-Saint-Jean. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Masnuy-Saint-Jean vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Jurbise zien we steeds meer activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7050. In deze regio kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ afsluiten.