Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Givry

Eenvoudig energie vergelijken in Givry? Middels energiehunter.be vind je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijv. Eneco en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Givry het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over thema’s zoals energiebelastingen en slimme thermostaten. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Givry?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Givry. Van Poweo tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Interlux. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Givry is voor jouw verbruik? Voer hierna de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energietarievenvergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Givry, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Givry

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Givry betreft Interlux. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Quévy is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Givry

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • CV ketel: Elco
 • Groene energie: 36,90%
 • Hoofdpostcode: 7041
 • Mazout consumptie: 2360 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-givry

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Givry ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 + 3480 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten zie je specificaties m.b.t. type stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Givry, en de eventuele korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.ebem.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Givry


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Givry. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Givry. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert je aanstaande energiemaatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE en Ecopower. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Givry vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Givry en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Givry

Veel bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Givry. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Givry vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Quévy zien we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7041. In deze woonplaats kan je vaak heel gunstig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Poweo abonnement.