Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bougnies

Snel energie vergelijken in Bougnies? Middels www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle relevante aanbieders als bijv. Watz & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Bougnies prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken als energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bougnies?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Bougnies. Van Poweo tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 35 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bougnies is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Bougnies, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in onze vergelijker checken jullie gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bougnies

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bougnies heet Interlux. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Quévy valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Bougnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • CV ketel: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 36,40%
 • Postcodegebied: 7040
 • Mazout: 2310 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-bougnies

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Bougnies is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 + 3455 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Meestal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk pakket tref je informatie als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bougnies, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of www.poweo.be. De door jou gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bougnies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €310 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Bougnies. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bougnies. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bougnies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bougnies en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Bougnies

Het gros van de maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Bougnies. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Bougnies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Quévy zijn er vele stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7040. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Mega abonnement.