Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Obourg

Snel energie vergelijken in Obourg? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen zoals OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Obourg de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je via de Energiehunter uitgebreide info over topics als o.a. de overstapservice en info over duurzame energie. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Obourg?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Obourg. Van Eneco tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Obourg is voor jouw verbruik? Geef gelijk de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de vergelijkingstool vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Obourg, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Met behulp van filteren in de tarievenvergelijker achterhalen jullie simpel en snel een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Obourg

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Obourg betreft Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Mons valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Obourg

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 35,90%
 • Postcode: 7034
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-obourg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Obourg is het gemiddelde verbruik ong. 1465 m3 en 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Betreffende contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle contracten zoek je specificaties zoals soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Obourg, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.comfortenergy.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Obourg


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 rendement bieden. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bieden wij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Obourg. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Obourg. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt de geselecteerde energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste maatschappij. Onder andere Luminus, Essent en Energie 2030. Hierna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Obourg vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Obourg en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Obourg

De meeste energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Obourg. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Obourg vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Mons kennen we steeds meer activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7034. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Engie abonnement.