Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Symphorien

Eenvoudig energie vergelijken in Saint-Symphorien? Via onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare bedrijven als Luminus en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Saint-Symphorien de laagste prijs biedt. Ook verzamel je via de Energiehunter bruikbare info over items als o.a. energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 310,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Saint-Symphorien?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Saint-Symphorien. Dat loopt van Poweo tot een speler als Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Aiesh. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Symphorien is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Saint-Symphorien, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Via selecties in de tarievenvergelijker vind jij simpel en snel een energiecontract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Symphorien

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Saint-Symphorien betreft Aiesh. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Mons valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Saint-Symphorien

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel groen: 35,50%
 • Postcode: 7030
 • Mazout verbruik: 2220 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-saint-symphorien

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Onder andere omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Saint-Symphorien bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 & 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Omtrent abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten check jij data als herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Saint-Symphorien, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be + www.eni.com. De nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Saint-Symphorien


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €285 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Saint-Symphorien. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Saint-Symphorien. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Wase Wind. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Saint-Symphorien vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Saint-Symphorien en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Saint-Symphorien

De meeste energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Saint-Symphorien. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Saint-Symphorien vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Mons zien we verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7030. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy tarieven.