Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nouvelles

Direct energie vergelijken in Nouvelles? Middels onze vergelijker achterhaal je moeiteloos alle erkende maatschappijen als o.a. Engie & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Nouvelles voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken als energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nouvelles?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Nouvelles. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nouvelles is? Geef direct jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Toch, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze energie vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Nouvelles, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de prijzenvergelijker checken jullie gemakkelijk een overeenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nouvelles

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Nouvelles heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Mons is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Nouvelles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 35,30%
 • Centrale postcode: 7022
 • Gem. mazout: 2200 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh

Plekken in de omgeving

energie-vergelijken-nouvelles

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Nouvelles gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 en nog eens 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk abonnement tref je info als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Nouvelles, en de eventuele korting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.essent.be en ook www.ecopower.be. De nieuwe maatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nouvelles


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Nouvelles. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Nouvelles. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent en Poweo. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nouvelles vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nouvelles en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Nouvelles

Tal van energiemaatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Nouvelles. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Nouvelles vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Mons zien we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7022. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Watz tarieven.