Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nimy

Eenvoudig energie vergelijken in Nimy? Met behulp van deze website tref je eenvoudig alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Nimy de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je op onze website belangrijke informatie over topics zoals maatschappijen en zakelijke energie. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 200,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nimy?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nimy. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment tellen we ruim 35 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nimy is op dit moment? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nimy, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Via jouw input in de vergelijkingstool vind jij gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nimy

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Nimy heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Mons is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Nimy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV ketel: Baxi
 • Groene stroom: 34,70%
 • Hoofdpostcode: 7020
 • Verbruik Mazout: 2140 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-nimy

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Nimy is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 en 3370 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Van ieder contract check jij voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Nimy, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een goede korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nimy


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €275 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Nimy. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Nimy. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de aanstaande gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste partij. Onder andere Luminus, Essent en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nimy vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Nimy en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Nimy

Bijna alle bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Nimy. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Nimy vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Mons zien we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7020. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Engie tarieven.