Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jemappes

Direct energie vergelijken in Jemappes? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je supersnel alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Jemappes de laagste prijs biedt. Daarnaast bekijk je via de energievergelijker handige info over items zoals tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Jemappes?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Jemappes. Dat gaat van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jemappes is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Jemappes, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels de keuzevakjes in de tool ontdekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Jemappes

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiebedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Jemappes is Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mons wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Jemappes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populaire CV: Agpo
 • Aandeel groen: 34,50%
 • Hoofdpostcode: 7012
 • Aantal mazout liters: 2120 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-jemappes

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Jemappes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1600 m3 en 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Bij ieder pakket lees je info m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Jemappes, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Jemappes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €330 besparen. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand lees je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Jemappes. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En soms ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Jemappes. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt jouw nieuwe energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste partij. Bedrijven als Luminus, Essent en ook Antargaz. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Jemappes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Jemappes en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Jemappes

Het gros van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Jemappes. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Jemappes vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Mons bestaan er tegenwoordig diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7012. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Poweo contract.