Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flénu

Direct energie vergelijken in Flénu? Geholpen door deze website achterhaal je overzichtelijk alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Watz & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Flénu de beste deal heeft! Voorts verzamel je op deze website praktische informatie over zaken als energieproblemen en vaste of variabele tarieven. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 275,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Flénu?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Flénu. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flénu is? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Flénu, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in de vergelijkingstool achterhaal je simpel en snel een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Flénu

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Flénu is Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Mons is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Flénu

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 34,40%
 • Postcode: 7012
 • Verbruik Mazout: 2110 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-flenu

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Flénu gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 + 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het verstandig om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder contract zoek je specificaties aangaande herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Flénu, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be of www.belpower.be. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Flénu


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €275 besparen. Desondanks, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Flénu. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Flénu. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt de geselecteerde gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan OCTA+, Essent en ook Ecopower. Daarna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Flénu vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Flénu en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Flénu

Veel energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Flénu. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Flénu vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Mons bestaan er tegenwoordig nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7012. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant contract.