Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mons

Snel online energie vergelijken in Mons? Dankzij onze website tref je probleemloos alle interessante aanbieders als bijv. Mega & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Mons de beste deal heeft! Ook check je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als energiebelastingen en zakelijke energie. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mons?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mons. Dit loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mons voor jou is? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Mons, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter achterhaal jij simpel en snel een energiecontract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mons

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Mons heet Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mons valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Mons

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 0,325%
 • Hoofdpostcode: 7000
 • Aantal mazout liters: 2140 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-mons

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Mons is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 + 3390 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Van ieder abonnement lees jij info over soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Mons, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Mons


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 besparen. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mons. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Mons. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw gekozen aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste maatschappij. Denk aan Eneco, Essent + Aspiravi. Tevens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mons vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Mons en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Mons

Veel maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Mons. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Mons vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Mons onderscheiden we vele activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7000. In deze omgeving kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente