Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hyon

Gemakkelijk energie vergelijken in Hyon? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je gemakkelijk alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Hyon de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op deze website bruikbare info over items zoals tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hyon?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Hyon. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hyon is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Hyon, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in onze vergelijker ontdek jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hyon

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Hyon betreft Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Mons is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Hyon

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populair merk: Chappee
 • Groene energie: 35,10%
 • Centrale postcode: 7022
 • Mazout verbruik: 2180 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-hyon

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Hyon is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 en 3390 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen zie je specificaties met betrekking tot type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hyon, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.wasewind.be. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hyon


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €380 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hyon. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hyon. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je nieuwe maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Luminus, Essent + Energie 2030. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hyon vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hyon en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Hyon

Bijna alle aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Hyon. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Hyon vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Mons kennen we vele plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7022. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Luminus tarieven.