Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Havré

Gemakkelijk energie vergelijken in Havré? Middels onze vergelijker tref je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als OCTA+ en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Havré de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics als bijvoorbeeld de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Tevens verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Havré?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Havré. Van Eneco tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Havré is? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Via de vergelijkingstool vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Havré, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de tool zoek jij moeiteloos een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Havré

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Online account
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Havré is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Mons valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Havré

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populair merk: Benraad
 • Groene stroom: 34,80%
 • Postcode: 7021
 • Aantal mazout liters: 2150 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-havre

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Havré ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 & 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle contracten tref jij voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Havré, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Havré


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €335 bonus betekenen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Havré. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Havré. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aanstaande energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Eneco, Essent of Belpower. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Havré vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Havré en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Havré

Veel energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Havré. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Havré vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Mons bestaan er verscheidene initiatievenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7021. In deze omgeving kan je soms extra voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Essent tarieven.