Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Seloignes

Zonder problemen energie vergelijken in Seloignes? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle relevante bedrijven zoals Essent & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Seloignes de laagste prijs biedt. Daarnaast check je via onze vergelijker handige info over zaken als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en handige bespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Momignies
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 210,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Seloignes?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Seloignes. Van Engie tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 40 energieleveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Seloignes is voor jouw situatie? Voer vlug de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze handige vergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Seloignes, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker zoek jij gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Seloignes

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Seloignes betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Momignies valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Seloignes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Momignies
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene energie: 34,20%
 • Postcodegebied: 6596
 • Verbruik stookolie: 2090 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-seloignes

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Seloignes is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 en 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Vaak is het verstandig om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle contracten zoek jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Seloignes, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.ecopower.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Seloignes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €285 rendement bieden. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Seloignes. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Seloignes. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw gekozen leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste partij. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Aspiravi. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Seloignes vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Seloignes en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Seloignes

Bijna alle organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Seloignes. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Seloignes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Momignies onderscheiden we meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6596. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus contract.