Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maisières

Meteen energie vergelijken in Maisières? Geholpen door de energievergelijker check je moeiteloos alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Maisières de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je op deze pagina nuttige info info over items zoals verbruik in de regio en info over duurzame energie. Bovendien geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Maisières?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Maisières. Dat loopt van Lampirus tot aan OCTA+, de keuze is enorm. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maisières is? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van onze handige vergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Maisières, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels filters in de Energiehunter detecteer jij zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Maisières

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van energieleveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Maisières betreft Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Mons valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Maisières

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV Merk: AWB
 • Groene energie: 34,60%
 • Postcodegebied: 7020
 • Verbruik stookolie: 2130 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-maisieres

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Maisières is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 + 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle contracten achterhaal je data als soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Maisières, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante korting gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Maisières


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €385 rendement bieden. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maisières. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Maisières. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de geselecteerde leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Eneco, Essent of Belpower. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Maisières vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Maisières en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Maisières

De meeste aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Maisières. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Maisières vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Mons onderscheiden we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7020. In deze regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz contract.