Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Harveng

Direct energie vergelijken in Harveng? Geholpen door energiehunter.be check je probleemloos alle erkende maatschappijen zoals Luminus en Comfort Energy. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Harveng de beste deal heeft! Tevens vind je op deze website handige info over topics als tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Harveng?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Harveng. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Harveng is voor jouw verbruik? Vul vlug jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Harveng, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filters in de tool bekijken jullie eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Harveng

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Harveng is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mons is de netbeheerder van het gas Igh. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Harveng

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 35,00%
 • Hoofdpostcode: 7022
 • Verbruik stookolie: 2170 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-harveng

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Harveng ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 plus 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In de regel is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire energieleveranciers. Van elk contract vind jij details met betrekking tot herkomst energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Harveng, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. O.a. www.engie.be en www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Harveng


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €260 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Harveng. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Harveng. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en Poweo. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Harveng vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Harveng en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Harveng

De meeste energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Harveng. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Harveng vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Mons bestaan er allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7022. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+ tarieven.