Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Saint-Ghislain

Zonder problemen energie vergelijken in Villers-Saint-Ghislain? Met behulp van www.energiehunter.be vind je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders zoals Luminus & Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Villers-Saint-Ghislain de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je via de Energiehunter belangrijke info over items als o.a. overstappen en info over een energieneutrale woning. Tevens geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Villers-Saint-Ghislain?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Villers-Saint-Ghislain. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 35 bedrijven. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke leveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Saint-Ghislain is? Voer eenvoudig jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energiehunter tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Villers-Saint-Ghislain, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties in onze vergelijker check jij moeiteloos een energiecontract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Villers-Saint-Ghislain

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Villers-Saint-Ghislain heet Aiesh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Mons wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Villers-Saint-Ghislain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 35,60%
 • Centrale postcode: 7031
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2230 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-villers-saint-ghislain

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Villers-Saint-Ghislain ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 + 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het gunstiger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement achterhaal jij informatie over type energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Villers-Saint-Ghislain, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.poweo.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Villers-Saint-Ghislain


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €335 voordeel geven. Maar, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bieden wij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Villers-Saint-Ghislain. Zodoende ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Villers-Saint-Ghislain. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt je betreffende maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Villers-Saint-Ghislain vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Villers-Saint-Ghislain en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Villers-Saint-Ghislain

Een groot deel van de organisaties leveren momenteel groene stroom in Villers-Saint-Ghislain. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Villers-Saint-Ghislain vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Mons onderscheiden we allerlei projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7031. In deze buurt kan je steeds vaker zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Elegant tarieven.