Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mesvin

Snel energie vergelijken in Mesvin? Met behulp van www.energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle beschikbare leveranciers als Engie & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Mesvin prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij verzamel je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s als bijv. energieaansluitingen en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mesvin?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Mesvin. Van Antargaz tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 35 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mesvin is voor jouw situatie? Geef gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Mesvin, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door middel van filters in de tool zoek jij gemakkelijk een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Mesvin

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Mesvin betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Mons valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Mesvin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populaire CV: Faber
 • Groene stroom: 35,20%
 • Centrale postcode: 7022
 • Mazout consumptie: 2190 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-mesvin

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Mesvin gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 & 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze aspecten bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Meestal is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle populaire energieleveranciers. Van ieder contract tref je voorwaarden over type energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mesvin, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Mesvin


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 besparen. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Mesvin. Dan betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Mesvin. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw betreffende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste leverancier. Bijv. Luminus, ENGIE en Antargaz. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mesvin vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Mesvin en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Mesvin

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Mesvin. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Mesvin vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Mons onderscheiden we allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7022. In deze woonplaats kan je wellicht vrij voordelig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega tarieven.