Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thuin

Meteen energie vergelijken in Thuin? Middels onze website achterhaal je overzichtelijk alle interessante bedrijven zoals Luminus & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Thuin het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je via onze vergelijker uitgebreide info over topics als het ideale overstapmoment en info over duurzame energie. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Thuin
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 375,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Thuin?

We zien steeds meer energieleveranciers in Thuin. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Aiesh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energieleveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thuin is voor jouw situatie? Voer hieronderde benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Thuin, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool vindt men simpel en snel een abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Thuin

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Thuin heet Aiesh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Thuin wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Thuin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Thuin
 • Populair merk: Atag
 • Groene stroom: 0,32%
 • Postcodegebied: 6530
 • Mazout: 2090 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-thuin

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Dat betreft samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Thuin ligt dat gemiddeld op circa 1565 m3 plus 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle pakketten achterhaal je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Thuin, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieder beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.essent.be + www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Thuin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €345 opleveren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Thuin. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Doorgaans worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Thuin. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert jouw toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE en Wase Wind. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Thuin vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Thuin en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Thuin

Bijna alle leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Thuin. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Thuin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Thuin zien we nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6530. In deze buurt kan je wellicht met financiële bonussen participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente