Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leers-Et-Fosteau

Gemakkelijk energie vergelijken in Leers-Et-Fosteau? Geholpen door www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle grote energiebedrijven als bijv. OCTA+ & Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Leers-Et-Fosteau de laagste prijs biedt. Daarbij check je op deze website praktische info over items zoals energiebesparing in huis en verschillende contractsoorten. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Thuin
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Leers-Et-Fosteau?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Leers-Et-Fosteau. Dat loopt uiteen van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het net van Aiesh. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leers-Et-Fosteau is in juli 2024? Vul direct de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Leers-Et-Fosteau, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Via filteren in onze vergelijker achterhaal jij simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Leers-Et-Fosteau

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Leers-Et-Fosteau heet Aiesh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Thuin valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Leers-Et-Fosteau

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Thuin
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 31,90%
 • Hoofdpostcode: 6530
 • Verbruik stookolie: 1860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-leers-et-fosteau

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Leers-Et-Fosteau ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3445 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze aspecten bepalen het energietarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van ieder contract zoek je informatie over herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Leers-Et-Fosteau, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieding gespot? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Onder andere www.essent.be en www.wasewind.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Leers-Et-Fosteau


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 opleveren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktische tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Leers-Et-Fosteau. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Leers-Et-Fosteau. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw nieuwe aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent of Belpower. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Leers-Et-Fosteau vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Leers-Et-Fosteau en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Leers-Et-Fosteau

Bijna alle organisaties leveren ondertussen groene stroom in Leers-Et-Fosteau. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Leers-Et-Fosteau vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Thuin zijn er vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6530. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy prijzen juli 2024.