Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leugnies

Meteen energie vergelijken in Leugnies? Aan de hand van de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan Engie en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Leugnies de laagste prijs hanteert. Tevens lees je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en tips om te besparen op energie. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beaumont
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Leugnies?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Leugnies. Van Poweo tot bijvoorbeeld Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 40 energie aanbieders. Deze lopen allemaal via het net van Aiesh. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leugnies is voor jouw verbruik? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van onze tarievencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Leugnies, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van keuzes in onze vergelijker detecteer je gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Leugnies

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Leugnies heet Aiesh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Beaumont is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Leugnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beaumont
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 31,30%
 • Hoofdpostcode: 6500
 • Verbruik stookolie: 1800 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-leugnies

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Leugnies ligt dat gemiddeld op circa 1440 m3 & 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract vind jij informatie als herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Leugnies, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante korting tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be + www.ecopower.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Leugnies


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €390 bonus betekenen. Maar, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: maak een sport van het overstappen in Leugnies. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Leugnies. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt de toekomstige maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook Watz. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Leugnies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Leugnies en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Leugnies

Tal van bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Leugnies. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Leugnies vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Beaumont bestaan er meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6500. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco prijzen juli 2024.