Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sautin

Eenvoudig energie vergelijken in Sautin? Door gebruik te maken van deze website check je snel en simpel alle erkende aanbieders als Engie en Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Sautin de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je via de energievergelijker belangrijke info over topics als o.a. het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sivry-Rance
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sautin?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Sautin. Van Essent tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Aiesh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sautin is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sautin, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in de tool ontdek jij simpel en snel een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sautin

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Sautin is Aiesh. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sivry-Rance is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Sautin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Sivry-Rance
 • Populair merk: Junkers
 • Groene stroom: 31,00%
 • Postcode: 6470
 • Mazout consumptie: 1770 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-sautin

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Sautin ligt dit gemiddeld op 1425 m3 en 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten bekijk jij specificaties over type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Sautin, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.zeno.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Sautin


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €295 besparen. Toch, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sautin. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sautin. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Wase Wind. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sautin vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sautin en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sautin

Het gros van de bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Sautin. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Sautin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Sivry-Rance bestaan er tegenwoordig nogal wat plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6470. In de regio kan je wellicht heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Antargaz prijzen.