Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rièzes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Rièzes? Via onze website achterhaal je snel en simpel alle relevante aanbieders als bijv. Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Rièzes het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vind je via onze vergelijker handige informatie over thema’s als o.a. verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Rièzes?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Rièzes. Dit loopt van Essent tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rièzes is? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Rièzes, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de energievergelijker vind je probleemloos een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Rièzes

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Rièzes betreft Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Chimay wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Rièzes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 30,60%
 • Postcode: 6464
 • Verbruik stookolie: 1730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-riezes

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Rièzes is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 plus 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het slim om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement lees je specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Rièzes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieder gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.engie.be en www.eni.com. Jouw aanstaande energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rièzes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €340 bonus betekenen. Toch, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Rièzes. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Rièzes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Rièzes vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Rièzes en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Rièzes

De meeste bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Rièzes. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Rièzes vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Chimay zien we nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6464. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Lampirus prijzen.