Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lompret

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Lompret? Via de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Lompret de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je via de energievergelijker handige info over items als o.a. de netbeheerder en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lompret?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Lompret. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lompret is in juli 2024? Voer gelijk jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lompret, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in onze vergelijker bekijk je moeiteloos een abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lompret

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Duidelijke website

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lompret betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Chimay is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Lompret

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene stroom: 30,10%
 • Postcodegebied: 6463
 • Aantal mazout liters: 1680 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-lompret

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Lompret is dat gemiddeld 1585 m3 en 3355 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder contract zie je voorwaarden over herkomst energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Lompret, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een populaire kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.luminus.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lompret


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 opleveren. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Lompret. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Lompret. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je nieuwe energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare maatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris of Elegant. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. De toekomstige gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lompret vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lompret en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Lompret

Bijna alle energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Lompret. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Lompret vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Chimay onderscheiden we diverse plannen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6463. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco prijzen.