Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Robechies

Direct energie vergelijken in Robechies? Via deze website ontdek je eenvoudig alle bekende aanbieders als bijv. Eneco en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Robechies de beste deal heeft! Ook check je op energiehunter.be handige informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Robechies?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Robechies. Dat loopt uiteen van Essent tot Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Robechies is op dit moment? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Robechies, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de tarievenvergelijker vind je eenvoudig een product dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Robechies

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de kosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Robechies betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Chimay is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Robechies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel groen: 29,50%
 • Postcodegebied: 6460
 • Aantal mazout liters: 1620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-robechies

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Robechies ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 en 3325 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle contracten achterhaal je gegevens m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Robechies, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de leverancier. Zoals www.luminus.be + www.eneco.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Robechies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €295 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Robechies. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Robechies. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris of Energy People. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Robechies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Robechies en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Robechies

Tal van leveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Robechies. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Robechies vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Chimay zien we diverse stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6460. Als inwoner van deze plaats kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy duurzame energie.