Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erpion

Snel energie vergelijken in Erpion? Via onze website achterhaal je supersnel alle interessante leveranciers zoals OCTA+ & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Erpion het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je op deze website waardevolle informatie over onderwerpen zoals overstappen en tips om te besparen op energie. Tevens geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Froidchapelle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 320,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Erpion?

Wij zien best veel energieleveranciers in Erpion. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 energie aanbieders. Deze lopen allemaal via het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erpion voor jou is? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Erpion, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filters in de prijzenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energiecontract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Erpion

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Erpion heet Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Froidchapelle valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Erpion

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Froidchapelle
 • Populair merk: Fasto
 • Groene stroom: 29,30%
 • Hoofdpostcode: 6441
 • Mazout consumptie: 1600 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-erpion

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Erpion ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 en 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Aangaande looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van ieder abonnement bekijk je informatie als type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Erpion, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Erpion


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €280 rendement bieden. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Erpion. Daarna is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Erpion. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt de aankomende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste energiemaatschappij. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van www.energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Erpion vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Erpion en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Erpion

De meeste aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Erpion. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Erpion vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Froidchapelle zien we steeds meer acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6441. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz duurzame energie.