Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Joncret

Snel energie vergelijken in Joncret? Met behulp van deze website doorzoek je eenvoudig alle beschikbare energiebedrijven als Eneco & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Joncret het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je op onze website handige info over zaken als bijvoorbeeld leveranciers en info over de enkele of dubbele meter. Ook vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gerpinnes
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 335,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Joncret?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Joncret. Van Engie tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 30 organisaties. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Joncret is op dit moment? Vul snel de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Met behulp van onze prijzencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Joncret, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker check je gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Joncret

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Joncret is Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gerpinnes is de netbeheerder van het gas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Joncret

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Gerpinnes
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel groen: 28,70%
 • Postcode: 6280
 • Mazout: 1540 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-joncret

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Joncret gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 en nog eens 3500 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaliter loont het om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket check je data zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Joncret, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Bijv. www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. De gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Joncret


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €305 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Joncret. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Joncret. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt de betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of natuurlijk Eni. Daarna bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Joncret vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Joncret en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Joncret

Het gros van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Joncret. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Joncret vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Gerpinnes bestaan er allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6280. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Engie duurzame energie.